5 tipp, hogyan spórolj nyáron a vízzel ☀️💧

5 tipp, hogyan spórolj nyáron a vízzel ☀️💧

.

A nyári hónapokban növekszik a vízfogyasztásunk is. A medencés fürdőzés, a kertek öntözése és a frissítő italok mindennapjaink elengedhetetlen részévé válnak. Tudtad, hogy egy európai egy átlagos nyáron akár napi 150 liter vizet is elhasznál? Ez több, mint kétszerese a létfontosságú szükségletekhez szükséges mennyiségnek.

Hogyan spórolj a vízzel a nyár folyamán?

  1. Öntözd okosan a kertet: Használj víztakarékos öntözőrendszereket, és válassz vízigénytelen növényeket. Öntözz kora reggel vagy este, amikor kevesebb víz párolog el.
  2. Rövidítsd le a zuhanyzást: Próbáld meg a zuhanyzást 5 percre rövidíteni, így akár 50 liter vizet is megspórolhatsz.
  3. Gyűjtsd az esővizet: Telepíts esővízgyűjtő tartályt, és használd azt a kertben.
  4. Kerüld el a vízpazarlást a konyhában: Használj mosogatógépet, és csak akkor indítsd el, ha tele van. Tudtad, hogy a zöldségek főzéséhez elég egy kis víz, és a használt víz újra felhasználható például a növények öntözésére? Ne feledkezz meg a lakásban vagy a házban esetleges vízszivárgásokról sem. Ellenőrizd az összes csapot, hogy nem sérültek-e, és nem csöpög-e a víz. Még a lassú csöpögés is pazarláshoz vezethet, és növelheti a kiadásokat.
  5. Ivási szokások és fenntarthatóság: Minden percben 1,2 millió műanyag palackot használnak el a világban, és ezeknek csak 9%-át hasznosítják újra. Tüntesd el a műanyag palackokat az életedből, és válassz fenntartható waterdrop® Kulacsot, amely akár 24 órán át hidegen tartja a vizedet. Válaszd ki az új kedvenc Kulacsodat kedvező áron, és spórolj nemcsak a természettel, hanem a pénzeddel is.


A víztakarékosság közös felelősségünk. A kis változtatások a szokásainkban nagy hatással lehetnek a környezetre. Használd ki a nyári hónapokat arra, hogy új szokásokat sajátíts el, és spóroljunk együtt a vízzel!