Mennyi vizet kellene meginni naponta?

Mennyi vizet kellene meginni naponta?

.

Megfelelő mennyiségű tiszta vizet kevesen isznak naponta. Kevés ember iszik meg naponta elegendő mennyiségű tiszta vizet, noha egy felnőtt ember testének akár 50-60% is víz.

Mennyi vizet Kellene meginni naponta?

A napi folyadékbevitelt könnyen kiszámolhatjuk - minden 15 kg testsúlyra 0,5 liter. Ez azt jelenti, hogy egy 80 kilogrammos embernek napi 2,5 liter folyadékot kellene fogyasztania. Ez az érték optimális napi terhelésre van kiszámolva, tehát sporttevékenységek nélkül, kültéri, trópusi hőmérséklet nélkül. Ebbe a 2,5 literbe beletartoznak az ételekkel egyaránt bevitt folyadékok is.

Hogyan motiválod magad, hogy elegendő vizet fogyassz?

Néha segíteni kell a testnek, különösen az ízek elfogadásában. Jó ötlet a víz megízesítése. Kezdetnek lehet, hogy gyümölcs- vagy gyógynövénydarabkákat dobunk bele. Azonban itt csak korlátozott választék áll rendelkezésünkre. A mangó, a görögdinnye, a ginzeng, a marakuja, a baobab vagy a lime egész évben nem érhetőek el a kertben. Ezért jönnek képbe az olyan Microdrinkek, amelyek vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaznak, de cukrot, mesterséges színezékeket és felesleges tartósítószereket nem.

Hogyan motiválod magad a rendszeres hidratálásra?