Rendszeres folyadékpótlás sportolás közben

Rendszeres folyadékpótlás sportolás közben

.
Az est fénypontja Előzőt Rendszeres folyadékpótlás sportolás közben 2 perc Következőt Kezdődik a buli!

Azt már tudjuk, hogy a szervezet normál működéséhez legalább 2 liter vizet kell meginnunk. De mi van akkor, ha energiát adunk le, és ezzel még jobban megterheljük a testünket és a szervezetünket?



Ha sportolás közben nem iszol eleget, nemcsak a teljesítményed csökken, hanem a szervezeted is kritikus állapotba kerülhet. Emiatt is szükséges növelni a sportolás közbeni folyadékbevitelt. A legjobb, ha már edzés előtt iszol, és csak fokozatosan, 100-200 ml-es kortyonként adagolod edzés során a folyadékot.

A rendszeres folyadékpótlás szempontjából az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag italok a legjobbak sportolás közben. A vérnél kevesebb oldott részecskét tartalmaznak, és a szervezet gyorsan fel tudja venni belőlük a vizet. Kiegyenlítik a folyadék- és ásványi anyag veszteséget, ezenfelül fedezik a megnövekedett tápanyagszükségletet.



Az elektrolitokban és vitaminokban gazdag italok, mint például a Microlyte, hozzájárulnak a szervezet folyadékpótlásához edzés közben, majd az azt követő regenerálódáshoz. Ha viszont edzés előtt kell energiával feltöltődnöd, akkor a természetes koffeint vagy guaranát tartalmazó italok a legjobbak. Ezek az összetevők megadják a szükséges energiát, akár edzésről, kihívást jelentő túráról vagy napközbeni fáradtságról is van szó.

Te hogy vagy a rendszeres folyadékpótlással sportolás közben? És előtte hogy an oldod meg az energiaszükségletedet?