5 tipp arra, hogyan igyanak a gyerekek több vizet

5 tipp arra, hogyan igyanak a gyerekek több vizet

.

Legyen az tanulás az iskolában, a barátokkal való játék, vagy a házi feladatok bepótlása - a gyermekeknek sok mindenre kell figyelnie a nap folyamán. Néha egyszerűen elfelejtik eleget inni. De ne aggódj! Ezzel az 5 tippel könnyedén ráveheted gyermekedet, hogy rendszeresen igyon!

Az új iskolai évvel új kihívások, hatások és élmények kezdődnek. Ebben az izgalmas időszakban gyermekek fejében folyamatosan új gondolatok és ötletek kavarognak. Sajnos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása ritkán szerepel ezek között. Ne aggódj - könnyen megváltoztathatod ezt!

Amikor a gyerekek keveset isznak

Kevés folyadékot fogyaszt a gyermeked? Ha igen, akkor nem vagy ezzel egyedül. A legújabb tanulmányok szerint a gyerekek gyakran keveset isznak tanulás közben. Azonban ez a koncentrációjukat rontja, és más tüneteket okoz, mint például fejfájás és kedvetlenség.

Különösen az iskolai év kezdetén fontos, hogy ösztönözzük a gyerekeket a több folyadékfogyasztásra (természetesen cukor nélkül), és felhívjuk a figyelmet a hidratáltságra. Olvass tovább, hogy többet tudj meg!

5 tipp, hogyan ihatnak több vizet a gyerekek, és hogyan támogathatja őket a szülő

Az TE gyereked egyszerűen visszautasítja a folyadékot? Próbálkozz tovább! Kínáld újra és újra. A jó hír az, hogy a gyerekeket gyakran sikerül rávenni a több vízivásra. Csak megfelelő taktikát kell alkalmazni!

Tipp 1: Tegye könnyen hozzáférhetővé a vizet

Ez majdnem triviálisnak hangzik, de segít. A gyerekek gyakran még észre sem veszik, hogy szomjasak. Hogy ezt tudatosítsd bennük, segíthet, ha mindenhova teszel vizespalackokat és kancsókat. A gyerekek hajlamosak többet inni, ha friss vizet látnak a TV mellett, az íróasztalon vagy akár csak a nappaliban.

Tipp 2: Magas minőségű iskolai és úti vizespalackok

Legyen az az iskolában vagy sport közben, a gyerekeknél mindig kell "folyadéknak" lenniük, akkor is, ha úton vannak. A gyermek ivásra való ösztönzésének jó módja az, ha olyan kulacsot vásárolsz, amelynek használatával plusz pontokat szerez az iskolában. Ez remek ajándék az új iskolai évhez - egy strapabíró társ, amely mindig különféle italokkal tölthető fel.

Tipp 3: Kínáljon ízesített vizet az édesített italok alternatívájaként

Az italfogyasztás hiánya rossz, de a rossz típusú italok túlzott fogyasztása is problémás lehet. Az édesített italok, mint a gyümölcslé és a szénsavas italok, különösen károsak a gyerekek számára. Nemcsak hogy nem telítenek, de a gyerekek hatékonyságát is csökkentik az iskolában. A víz (ízzel vagy anélkül) és más cukormentes italok ideális szomjoltók a kisgyerekek számára.

Tipp 4: Ivóapplikáció és kihívások

A folyadékbeviteli alkalmazás remek módja annak, hogy motiválja gyermekét, hogy több vizet igyon. Sok alkalmazásban emlékeztetőket állíthat be, különböző kihívásokat teljesíthet, és szórakozva fokozatosan javíthatja ivását.

Tipp 5: Családi kihívás: Igyál több vizet

Ha együtt isztok, sosem iszol egyedül. Mi lenne, ha családi kihívást állítanátok fel, hogy elérjék az egyéni hidratáltsági célokat? Egy közös kihívás összehozza az embereket és erősíti a családi kapcsolatokat. Ráadásul további jutalmak is növelhetik a motivációt. Ezek az ösztönzők nem feltétlenül anyagiak lehetnek - használhatók az együtt töltött idő előmozdítására is! Például, ha a gyermek ezen a héten több vizet ivott és nyert, ő választhatja ki a következő családi vacsorázó éttermet vagy a következő moziest filmjét. A kreativitásnak nincsenek határai!

Összefoglalás: A folyadékfogyasztás fontos

Végeredményben az, hogy a gyermek túl keveset vagy rossz fajta italt fogyaszt, lassítja őket és csökkenti általánosságban a teljesítményüket. Azonban sok gyerek nem érti ezt, és néhány szülő is hajlamos figyelmen kívül hagyni a figyelmeztető jeleket. Ezért fontos, hogy együtt kezeljétek a problémát. Egy csapat vagytok, és együtt elérhetitek a küldetést, hogy több vizet fogyasszatok. Élvezzétek a közös kihívásokat, és reméljük, hogy sikerrel jártok a célkitűzésben, hogy a gyerekeitek több vizet fogyasszanak!