Rendszeres folyadékbevitel nyáron

Rendszeres folyadékbevitel nyáron

.

Újra itt a nyár! Süt a nap, és emelkedik a hőmérséklet. A forró napok alatt minden eddiginél fontosabb, hogy a rendszeres folyadékbevitelre összpontosítsunk. Normális esetben egy embernek átlagosan napi két és fél liter folyadékot kell fogyasztania. Ez az átlag nagyobb fizikai aktivitás vagy magas hőmérséklet esetén akár négy liter folyadékra is emelkedhet. Megerőltető fizikai tevékenység során az ember lényegesen többet izzad.

Ezért fontos, hogy a nyár folyamán odafigyeljünk a folyadékbevitelre. Igyál kis adagokat a nap folyamán. De soha ne várd meg, amíg szomjasnak érzed magad. A szomjúság ugyanis a kiszáradás első jele.

Ezért jó ötlet, ha mindig van nálad kulacs. Meleg időben különösen értékelni fogod az olyan kulacsokat, amelyek kellemesen hidegen tartják az italod. Kipróbálhatod például a waterdrop® Funkcionális Termoszt vagy az Acélkulacsot.

Mit igyunk nyáron?

Víz, tea vagy frissen facsart gyümölcslevek, például narancslé vagy grapefruitlé ideálisak. Ha nem szereted a sima vizet, kipróbálhatod a Microdrinkjeinket, amelyek enyhén ízesítik a vizet és cukormentesek. A 16 Celsius-fok körüli hőmérsékletű italokat részesítsük előnyben. A jeges italokat ugyanis a szervezetnek először testhőmérsékletűre kell melegítenie, hogy fel tudja dolgozni a folyadékot. A jeges ital tehát lelassítja a hidratálást.

Mit kerüljünk?

Trópusi hőmérséklet esetén nem ajánlott nagy mennyiségű kávét, kólát és üdítőket fogyasztani, amelyek nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, és hamis szomjúságérzetet keltenek. Nem ajánlott a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás sem nyáron. Az alkohol elvonja a szervezetből a folyadékot és az ásványi anyagokat. Ha víz helyett alkohol kerül a dehidratált szervezetbe, megnő a folyadékhiányból adódó problémák kockázata.

Tipp a végére:

A waterdrop® Days akció részeként kedvező áron juthatsz Microdrinks italokhoz. Ünnepeld a nyár kezdetét akár -50%-os kedvezményekkel a kiválasztott termékekre, 1+1 Szettekkel, Twin Packekkel, limitált ajánlatokkal és ajándékokkal 18 500 Ft feletti vásárlás esetén.

A waterdrop®-nak köszönhetően a rendszeres folyadékbevitel gyerekjáték lehet!