Szeretet, mint egy vírusok Elleni védekezés

Szeretet, mint egy vírusok Elleni védekezés

.
Alternatív édesítőszerek és előnyeik Előzőt Szeretet, mint egy vírusok Elleni védekezés 2 perc Következőt Töltődj fel energiával

A közelgő Valentin-nap az a nap, amikor a szerelmet ünnepeljük, mely nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk. Nem csak hangulatunkat, de egészségünket is megváltoztatja. A Tulane Egyetem kutatóosztálya által készített tanulmány kimutatta, hogy szerelembe esni pozitív hatással van az immunrendszerünkre. Bebizonyították, hogy a szerelem egy érzelem, amely pozitívan befolyásolja a szervezetünket.

Ez az erős érzés aktiválja az agyunk olyan részeit, amelyek felelősek a memória, az érzelmek, a koncentráció megfelelő működéséért és a motivációért. Ugyanakkor serkenti a jó közérzetet és csökkenti a stresszt, ami alacsonyabb vérnyomáshoz vezet. Az amerikai Tulane Egyetem kutatói elemzték a szerelem hatását is az immunrendszerre. Az eredmények azt mutatták, hogy a tanulmányban résztvevő nőknek növekedett az antivirális védelemmel kapcsolatos gének aktivitása a tesztelés kezdeti állapotához képest. Ezek a változások nem voltak megfigyelhetők azoknál az embereknél, akik nem lettek szerelmesek a vizsgálat során.

A tanulmány további eredményei azt mutatják, hogy a szerelmes emberek fizikai sebei gyorsabban gyógyulnak, mint azoké, akik nem szerelmesek. Ezen felül az Arizona Egyetem egy másik tanulmánya kimutatta, hogy szeretetet adni még nagyobb egészségügyi előnyökkel jár, mint szeretet kapni.

A szeretet erős, ezért gyakran mutasd ki szeretteidnek, amennyire csak lehetséges.