Hogyan ismerhető fel, hogy a szervezetből hiányoznak az elektrolitok?

Hogyan ismerhető fel, hogy a szervezetből hiányoznak az elektrolitok?

.
A szebb holnapért Előzőt Hogyan ismerhető fel, hogy a szervezetből hiányoznak az elektrolitok? 3 perc Következőt Élvezd ezt a színekben Gazdag hónapot

Fejfájás, izomgörcsök, krónikus fáradtság, de még a testben lévő víz túlzott visszatartása is. Ezek csak néhány a hiányzó elektrolitok tünetei közül a testben. Miért olyan fontosak az ember számára? És hogyan segíthetnek nekünk nemcsak sport közben, hanem hőguta vagy emésztési problémák esetén is?

Még ha az ember soha nem is hallott az elektrolitokról, nélkülük alig boldogulna. Ugyanis akár 60%-át is kitehetik testünknek!

Ionizált ásványi anyagokról van szó, amelyek vízzel érintkezve pozitív vagy negatív töltést kapnak. Ezáltal képesek az ingerületek terjedésére, reakciók átvitelére és főként a testen belül és kívül a víz eloszlásának szabályozására. Tehát azt mondhatnánk, hogy éppen az elektrolitok tartják sejtjeinket tökéletesen hidratált állapotban.

 

Milyen elektrolitokat találsz a Microlyte italainkban?

 

Nátrium
  • Szabályozza a testfolyadékok egyensúlyát (homeosztázis)
  • Szabályozza a vérnyomást
  • Szabályozza az izmok és a szív megfelelő működését
Kálium
  • Szabályozza a test víz- és elektrolit-egyensúlyát
Magnézium
  • Részt vesz a sejtosztódási folyamatokban és a fogak, csontok normál állapotának fenntartásában
Kalcium
  • Biztosítja a csontok és fogak szilárdságát
Kloridok
  • Szabályozzák a savak egyensúlyát, idegi impulzusokat közvetítenek és szabályozzák a folyadékáramlást

 

Mi történik tehát, ha elektrolitok hiányoznak a szervezetünkből?

A hiányzó elektrolitok krónikus fáradtságot, fejfájást, rossz emésztést vagy székrekedést, végtag zsibbadást, gyakori szomjúság érzetet, szabálytalan szívverést, és még súlygyarapodásnak tűnő vízvisszatartást is okozhatnak.

Legújabb kutatások szerint azonban az elektrolitok segíthetnek a fejfájás enyhítésében, javítják az alvást, támogatják a szív működését, és még a depressziót is csökkentik.

 

Mikor szükséges elektrolitokat bevinni a szervezetünkbe?

 

 

Sportolás közben

Az elektrolitokat leggyakrabban túlzott izzadással veszítjük el a testből. Ezért nem meglepő, hogy a sportolók számára teljesen elengedhetetlenek, és minden edzés után gondoskodni kell a pótlásukról.

 

 

Biztosítsd magadnak a megfelelő hidratációt a Funkcionális Kulacsainkkal és Termoszainkkal. Megtartja az italod hőmérsékletét bármilyen időjárási körülmények között.

 

Nyáron

A forróság és a túlzott izzadás nagy megterhelést jelent a szervezet számára. Az édesített italok helyett válaszd inkább például a Microlyte BERRY-t, amely ásványokkal és vitaminokkal lát el, és nem terheli meg a szervezetet felesleges cukrokkal.

 

Hőguta vagy napszúrás esetén

A téli időszak után különösen élvezzük a napsütést. Ha azonban túlzásba viszed, nincs jobb annál, mint hidratálni a testet és pótolni a sejtek számára szükséges ionokat. Ennek köszönhetően a test gyorsabban regenerálódik, és még a fejfájással is képes szembenézni.

 

Emésztőrendszeri problémák esetén

A közelgő nyaralási időszak nemcsak élményeket, hanem emésztőrendszeri problémákat is hozhat. Hányás vagy hasmenés után éppen az elektrolitok ajánlottak, amelyek visszaadják a test elveszett ásványi anyagait. A Microlyte sorozatunkban található vitaminoknak köszönhetően a szervezet képes lesz jobban megküzdeni a fertőzésekkel.

 

A Microlyte Kóstoló Készlet szinte csak vitaminokkal töltött! Tartalmaz A, B1, B3, B5, B6, B7, B12, C és E vitamint.

 

Szórakozás után

Az alkohol jelentősen kiszárítja a testet, ezért még bulizás közben sem szabad elfelejteni az elektrolitokat. Az üdítőitalt érdemes már lefekvés előtt elfogyasztani, hogy megkönnyítsd a szájszárazságot és a fejfájást.

Egy biztos hidratációs rendszer segíti a mindennapi életet!