Hogyan járul hozzá a waterdrop® az UNSDG eléréséhez?

Hogyan járul hozzá a waterdrop® az UNSDG eléréséhez?

.
Nyári üzemmódból az iskola ritmusába: könnyedén vissza az iskolapadba Előzőt Hogyan járul hozzá a waterdrop® az UNSDG eléréséhez? 4 perc

A fenntarthatóság nem kiváltság – követelmény. Már a kezdetektől tudtuk, hogy meg akarjuk szabadítani a világot a műanyag palackoktól, és azt is felismertük, hogy ehhez olyan partnerre van szükségünk, akivel azonos a hitvallásunk. Így találtunk rá a Plastic Bankra – egy olyan szervezetre, amely amellett, hogy az óceán szennyeződésének megállítására koncentrál, a műanyag szemét gyűjtésével a szegénység megszüntetéséhez is hozzájárul. A Plastic Bank szervezettel 2021. óta dolgozunk együtt, és támogatjuk őket számos ENSZ által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (UNSDG) elérésében.

A Plastic Bank szorgalmasan és lelkiismeretesen nyomon követi munkájuk hatását, és külön figyelmet szentel annak, hogy partnerei külön-külön milyen mértékben járulnak hozzá eredményeikhez. Büszkék vagyunk arra, hogy erőfeszítésüknek és tevékenységüknek köszönhetően a 17 célból 9 eléréséhez mi is hozzájárulunk. Szeretnéd tudni, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Nézzünk meg közelebbről, és járjunk körbe néhányat a célok közül!

A szegénység megszüntetése:

A sérülékeny partvidékeken történő műanyaggyűjtés finanszírozásával a waterdrop® közvetett módon munkahelyeket teremt a szegénységben élő emberek számára. Ezzel hozzájárul a szegénység csökkentéséhez és az életminőség javulásához.

Az éhezés megszüntetése:

A műanyaggyűjtésből származó munkahely- és jövedelemteremtés révén a waterdrop® a közösség megerősödéséhez és az éhezés megszüntetéséhez is hozzájárul. A stabil jövedelemmel rendelkező lakosok ételt vásárolhatnak és támogathatják családtagjaikai, amely az éhezés csökkenéséhez vezet.

Egészség & Jólét:

A környezet műanyaghulladék mentesítése hozzájárul az emberek és a teljes közösség egészségéhez és jólétéhez. Azáltal, hogy megakadályozzuk a műanyag óceánba kerülését, a waterdrop® közvetetten hozzájárul a szennyezéssel összefüggő egészségügyi problémák csökkentéséhez és a természeti környezet egészségéhez.



Minőségi oktatás:

A műanyaghulladék gyűjtéséből származó jövedelem révén a családoknak lehetőségük nyílik gyermekeik oktatására. A Plastic Bank támogatásával a waterdrop® hozzájárul az oktatáshoz való szélesebb körű hozzáféréshez a hátrányos helyzetű közösségekben.

Nemek közötti egyenlőség:

A műanyaggyűjtésen keresztül a Plastic Bank férfiaknak és nőknek egyenlő esélyt biztosít a jövedelemszerzésre. A waterdrop® ennek támogatásával elősegít a nők felemelkedését és a nemek közötti egyenlőség megvalósulását a munkahelyeken és a közösségek szintjén egyaránt.

Tiszta víz & Közegészségügy:

A műanyagok amellett, hogy önmagukban is egészségre káros vegyi anyagokat tartalmaznak, magukba szívják az óceánban lebegő egyéb szennyeződéseket is. Azáltal, hogy újrahasználható termékeinkkel csökkentjük a műanyag iránti keresletet, és minden eladott kulacsunk után 2 műanyag palackot távolítunk el a környezetből hozzájárulunk az óceánok tisztábbá tételéhez és a vízminőség javításához.


Tisztességes munka & gazdasági növekedés:

A gazdasági növekedésnek bolygónk javát is szolgálnia kell. Ezért gondoskodnunk kell arról, hogy a gazdasági fejlődés mellett tisztességes és kielégítő munkahelyeket teremtsünk anélkül, hogy károsítanánk a környezetet. Azáltal, hogy a szegénységben élő közösségeknek lehetőséget biztosítunk, hogy műanyag palackok gyűjtésével rendszeres jövedelemhez jussanak segítünk munkahelyeket teremteni, miközben bolygónk állapotán is javítunk.


Ipar, innováció és infrastruktúra:

A Plastic Bank azáltal, hogy a műanyaghulladékot értékes erőforrássá alakítja az ipar számára innovációra ösztönöz. A Plastic Bank szervezeten keresztül olyan fenntartható és innovatív megoldások fejlesztését támogatjuk, amelyek hozzájárulnak egy rugalmasabb infrastruktúra kiépítéséhez és a fenntartható szemléletű iparosodás előmozdításához.

A Plastic Bank gyűjtői az összeszedett tárgyak után fizetést kapnak, ezáltal finanszírozni tudják az olyan alapvető szükségleteiket, mint az élelmiszer, a gyermekek tandíja vagy a családjuk egészségbiztosítása. Ezáltal hozzájárulunk a korábban említett 2., 3. és 4. célhoz.


Összefoglalva:

A Plastic Bank vezető szerepet játszik az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljainak (UNSDG) megvalósításában. Büszkék vagyunk arra, hogy azáltal, hogy támogatjuk a Plastic Bankot a sérülékeny partvidékeken történő műanyaghulladék gyűjtésében és a helyi közösségek megerősítésében többek között hozzájárulhatunk a szegénység csökkentéséhez és a gazdasági növekedéshez. A Plastic Bank kiemelkedő példája annak, hogy az innovatív megoldások hogyan segíthetnek az UNSDG elérésében, és örömmel támogatjuk őket ezen tevékenységeikben, miközben közösen dolgozunk a műanyagmentes világ eléréséért!


Képek: Plastic Bank